Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Πόση «Φθήνια»!

  


 Πόση «Φθήνια»!

Μάνδρα, Μάτι, Τέμπη, Ρόδος, Ν. Αγχίαλος και τόσα άλλα που δεν απαριθμούνται, αλλά και που γρήγορα ξεχνιούνται. Κάποιος θα έλεγε πως δεν πρέπει να ζούμε με το παρελθόν. Όμως αυτό το παρελθόν, φτιάχνει το παρόν και μας προϊδεάζει για το μέλλον.

Κοινή παραδοχή βέβαια πόσο φτηνή έγινε η ζωή μας. Με κάποια χιλιάρικα εν είδη αποζημίωσης, τελειώνει η ιστορία και πάμε γι’ αλλά. Μεγαλύτερη απόδειξη δεν υπάρχει για το πόσον φτηνοί έχουμε γίνει εμείς οι ίδιοι που αυτάρεσκα αυτοαποκαλούμαστε Έλληνες πολίτες.

Συλλογιέμαι τι να είναι αυτό που μας συνδέει με την Ελληνικότητα. Ποιος ο παράγων που δημιουργεί τάχα αυτό το συμπαγές, το αδιάσπαστο, για το οποίο καμαρώνουμε. Δεν βρίσκω όμως τίποτα που να διατρανώνει την παλλαϊκή αίσθηση της ενότητας και της αδιαφιλονίκητης αγάπης για την πατρίδα.
Μήπως είμαι υπερβολικός;;Δυστυχώς όχι. Η μέχρι τούδε συμπεριφορά μας και οι αντιδράσεις μας ως λαός, διαψεύδουν οικτρά όλα όσα προσπαθούμε να δείξουμε. Και λέω προσπαθούμε, διότι η ιδιοτέλεια ζει και βασιλεύει.

Υποκριτές, αλαζόνες, εαυτούληδες, καιροσκόποι, αριβίστες, βολεψάκηδες, γονυπετείς σφουγκοκωλάριοι, άπληστοι χρημάτων και προβολής, εθνικά αδιάφοροι, ανάλγητοι για τον πόνο του γείτονα και δεν συνεχίζω τους χαρακτηρισμούς. Αυτοί είμαστε, αγαπητοί μου και όποιος δεν βλέπει τον εαυτόν του έστω μια από αυτές τις κατηγορίες, ας έλθει να μας το πει.

Ποιος έχει την την ψυχική δύναμη για ενδοσκόπηση και ανάληψη ευθυνών;;Ποιος έχει το κουράγιο να απεμπλακεί από το φαύλο, σάπιο πολιτικό σύστημα που μας καταδυναστεύει μέσω των πολιτικών κομμάτων;; Ποιος μπορεί να θέσει εαυτόν στο εδώλιο του κατηγορούμενου;; Σφυρίζουμε αδιάφορα και με την προσφιλή συνήθεια δείχνουμε τον άλλο, τον διπλανό, νομίζοντας πως έτσι είμαστε ασφαλείς. Πόσο φτηνά πουλάμε το τομάρι μας.

Ακούω αίφνης την ερώτηση: Υπάρχει οδός διαφυγής από αυτόν τον αδυσώπητο κλοιό;;

Και απαντώ: Παρακολουθώντας επισταμένως τα τεκταινόμενα, με μεγάλη χαρά και
ευχάριστη έκπληξη, βλέπω να σχηματίζεται στην κοινωνία και το πολιτικό γίγνεσθαι, μια ομόθυμη κίνηση συμπολιτών μας, για την ανατροπή αυτής της ζοφερής κατάστασης.

Είναι οι Συν Έλληνες, μέλη του Εθνικού πολιτικού φορέα, Ελλήνων Συνέλευσις. Μια αφυπνιστική για τους πολίτες εμφάνιση, που οδηγεί την πατρίδα και τους πολίτες σε προορισμούς δικαίου, αλήθειας, ελευθερίας και ανέλιξης, που μέχρι τώρα απεκρύβησαν και αφέθηκαν στην λήθη.

Κύριοι υπαίτιοι , ο πολιτικός κόσμος, αλλά και εμείς οι ίδιοι που τους δίνουμε δύναμη και εξουσία. Η νοοτροπία του σατράπη που καμουφλαρισμένη υπάρχει στα πολιτικά κόμματα, πλέον δεν αντέχει στην νέα πραγματικότητα. Η Ελλήνων Συνέλευσις, σχεδόν εδώ και μια δεκαετία, εμφάνισε στους πολίτες την εθνική και οικονομική μας ένδεια και ανέδειξε τον τρόπο που οδηγεί στην ολοκλήρωση και πλανητική αποδοχή του Έθνους μας.

Με μια προϋπόθεση. Αφαιρούμε τις ετικέτες που δολίως μας επέβαλαν και όλα είναι εφικτά.
Φθάνει η μέρα που ο Απόλλωνας θα έρθει και θα παραμείνει για πάντα.

Χρήστος Κράγιας


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :
ΜΑΣ ΚΡΥΨΑΝΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ
ΜΑΣ ΚΡΥΨΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ 
ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΣ
ΕΛΛΑΣ !!
Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΕΛΑ !!!
ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΚΙΝ. : 6977761470
ΛΙΝΚ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ: