Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΤΕΡΝΑ αρνείται ότι εκτέλεσε οποιοδήποτε αντιπλημμυρικό έργο στη Θεσσαλία!

   ΣTHN ΠEPIOXH THΣ ΘEΣΣAΛIAΣ OYΔEΠOTE ANATEΘHKE ΣTHN TEPNA EPΓOΛABIA ΦPAΓMATOΣ, OYTE KAΘAPIΣMOΣ H OΠOIAΔHΠOTE EPΓAΣIA ΣE ΣXEΣH ME ΦPAΓMATA.


<<Μετά τον “Ιανό” δόθηκαν πάρα πολλά εκατομμύρια απευθείας από την κεντρική διοίκηση και όχι μέσω της περιφέρειας σε κατασκευαστική εταιρεία στη Θεσσαλία για να κλείσει ζημιές και από όσο γνωρίζω δεν υπήρχε ένας συνολικός σχεδιασμός, έκαναν έργα σε ποτάμια, όπως καναλοποιήσεις.

 Ενα μεγάλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα συρματοκιβώτια που έβαλαν στο Μουζάκι μετά την πτώση του Κέντρου Υγείας, το οποίο είχε χτιστεί δίπλα ακριβώς στο μπαζωμένο ποτάμι, το 2020 με τον Ιανό»,  λέει ο κ. Γιαννακάκης.

ΝΕΑ ΒΌΜΒΑ!!!
Η ΤΕΡΝΑ αρνείται ότι εκτέλεσε οποιοδήποτε αντιπλημμυρικό έργο στη Θεσσαλία! Τότε τα λεφτά που έχουν πάει που πήρε ο Αγοραστός;
Η κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ υποστηρίζει ότι δεν ανέλαβε ποτέ να κατασκευάσει ή να επιδιορθώσει αντιπλημμυρικό έργο στη Θεσσαλία μετά την επέλαση του κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ» του 2020 ούτε και ανέλαβε την κατασκευή ή επιδιόρθωση γεφυριών στην περιοχή.
Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει πως εκτέλεσε μόνον έργα οδοποιίας κυρίως στην περιοχή Καρδίτσας τα οποία έχουν ολοκληρωθεί κατά το 90% και πως το συνολικό κόστος αυτών των έργων, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, φθάνει τα 130 εκατ. ευρώ. Συμπληρωματικά αναφέρεται από την εταιρεία πως τα έργα οδοποιίας που εκτελέστηκαν δεν υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ έχει ως εξής:

«1) ΣTHN ΠEPIOXH THΣ ΘEΣΣAΛIAΣ OYΔEΠOTE ANATEΘHKE ΣTHN TEPNA EPΓOΛABIA ΦPAΓMATOΣ, OYTE KAΘAPIΣMOΣ H OΠOIAΔHΠOTE EPΓAΣIA ΣE ΣXEΣH ME ΦPAΓMATA.
2) ΣE O,TI AΦOPA TA EPΓA AΠOKATAΣTAΣHΣ ZHMIΩN ΠOY ΠPOKΛHΘHKAN AΠO TON KYKΛΩNA «ΙΑΝΟΣ» TO 2020 ΣTIΣ YΦIΣTAMENEΣ OΔIKEΣ KAI ΣE ΛOIΠEΣ YΠOΔOMEΣ, IΣXYOYN TA AKOΛOYΘA: TA EPΓA ΠOY ANAΛABAME TO 2021 ΔEN AΦOPOYN ANTIΠΛHMMYPIKA EPΓA AΛΛA THN AΠOKATAΣTAΣH TΩN ZHMIΩN ΠOY ΠPOKΛHΘHKAN ΣE ΣYΓKEKPIMENA TMHMATA TOY YΠEPAΣTIKOY EΠAPXIAKOY OΔIKOY ΔIKTYOY KAI THN EΠANAΦOPA TOYΣ ΣTHN ΠPO «ΙΑΝΟΣ» KATAΣTAΣH».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Φοβού τους «Ιανούς» και… «δώρα» φέροντεςhttps://tolmaios13.blogspot.com/2023/09/blog-post_64.html

 Π.χ. με τον “Ιανό” δόθηκαν 500 εκατομμύρια στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας και γνωρίζω προσωπικά ότι πολλά από αυτά πήγαν σε ανθρώπους που δεν είχαν πρόβλημα για αυτό και μεταξύ των Θεσσαλών ο “Ιανός” αναφέρεται χαϊδευτικά ως «θείος», «νονός», «άγιος» γιατί φέρνει δώρα. Επωφελήθηκαν άνθρωποι που δεν είχαν ζημιές και δεν αποζημιώθηκαν άνθρωποι, οι οποίοι έπαθαν μεγάλες ζημιές», αναφέρει Θάνος Γιαννακάκης, περιβαλλοντολόγος και συντονιστής δράσεων για λύσεις βασισμένες στη φύση στη «WWF Ελλάς». Γιαννακάκης.

Ανακοινώθηκαν λοιπόν 18 επενδυτικά προγράμματα άρδευσης ύψους 1 δις ευρώ με ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα) και δεν περιλαμβάνονται σε αυτά τα δύο σημαντικότερα μετά το έργο του Αχελώου (φράγμα Συκιάς) για το θεσσαλικό κάμπο (Μουζάκι και Σκοπιά) .

Μάλιστα προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι .από τα 8 αυτά έργα τα 4 αφορούν τα Τρίκαλα που είναι η πιο ευνοημένη περιοχή στο θεσσαλικό κάμπο από πλευράς επιφανειακών υδάτων, τα 2 μόλις τη Λάρισα που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα έλλειψης επιφανειακών νερών και δύο μόλις την Καρδίτσα εκ των οποίων το ένα αφορά τον εκσυγχρονισμό των δικτύων Ταυρωπού που ούτως ή άλλως είχαν υποστεί ζημιές από το πέρασμα του «Ιανού» και το άλλο ένα έργο που «χρονίζει» εδώ και μία δεκαετία και είναι το αρδευτικό Ορφανών Kαρδίτσας-Υπέρειας Φαρσάλων με παράλληλο εμπλουτισμό των υπόγειων υδάτων στην περιοχή.

Τα έργα αυτά που αφορούν τη Θεσσαλία είναι τα εξής:


– Φράγμα και δίκτυο άρδευσης στον Δίλοφο (Κακλιτζόρεμα) Λάρισας
-Φράγμα και δίκτυο άρδευσης στη Ναρθάκη (Λουτζιακόρεμα) Λάρισας
-Φράγμα και δίκτυο άρδευσης στον Νεοχωρίτη Τρικάλων
-Φράγμα και δίκτυο άρδευσης στο Γριζάνο Τρικάλων
-Φράγμα και δίκτυο άρδευσης Αχλαδοχωρίου Τρικάλων
-Εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Ταυρωπού
-Δίκτυο Άρδευσης στις τοποθεσίες Υπέρειας – Ορφανών Καρδίτσας
– Φράγμα και δίκτυο άρδευσης στην τοποθεσία στον Τίτανο Τρικάλων


Τα δύο έργα της Λάρισας σχετίζονται κυρίως με την ύδρευση της περιοχής Φαρσάλων, ενώ το έργο στον Τίτανο που είχε προτείνει και η περιφέρεια, είναι κάτι ανάλογο με το φράγμα της Γυρτώνης και αφορά τον έλεγχο της ροής του Ενιπέα προς τον Πηνειό με ρουφράκτη στην περιοχή ανάμεσα σε Μεταμόρφωση, Βλοχό του δήμου Παλαμά και Κεραμίδι , Πηνειάδα στο δήμο Φαρκαδόνας.
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι με ποιο σκεπτικό προκρίθηκαν αυτά τα έργα έναντι άλλων πολύ πιο σημαντικών και αν αυτό σχετίζεται μόνο με την ωριμότητά τους (άρα δεν υπάρχει ιεράρχηση) ή αν υπάρχουν και παρεμβάσεις τοπικών πολιτικών παραγόντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ





 

Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

ΠΟΛΗ: ΛΑΡΙΣΑ, ΟΔΟΣ: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5,
Τ.Κ. 41221, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 2411 103182 EMAIL : kpd.thes.ke@gmail.com

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ



ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :
ΜΑΣ ΚΡΥΨΑΝΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ
ΜΑΣ ΚΡΥΨΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ 
ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΣ
ΕΛΛΑΣ !!
Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΕΛΑ !!!
ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΚΙΝ. : 6977761470
ΛΙΝΚ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ: